PERFORMANS YAZILIMLARI
Z-set®
Z-set, geniş spektrumlu yapısal analizler için geliştirmiş, ileri malzeme modelleme teknikleri odaklı kurgulanmış, kapsamlı bir analiz yazılımıdır. Z-set, mevcut FEA platformlarının malzeme modellemesi ve simülasyon yeteneklerini üst seviyeye taşıyabilen, birbiriyle entegre veya bağımsız çalışabilen modüllerden oluşmaktadır.
Z-set oluşturan modüller şu şekildedir:
Z-MAT: Z-mat, standart sonlu elemanlar yazılım kütüphanelerinin ötesinde malzeme modelleri sunan güçlü bir arayüzdür.
Z-SIM: Z-sim, deneysel sonuçların ve kullanıcı malzeme modeli analizlerinin hızlı değerlendirmesini sağlamaktadır.
Z-OPT: Z-opt, herhangi bir yazılımla çalışabilen genel amaçlı bir optimizasyon paketidir.
Z-POST: Z-post, sonlu elemanlar analizinden elde edilen sonuçlar üzerinde çeşitli hesaplama veya derlemeleri yapmak üzere tasarlanmış genel amaçlı bir işlem paketidir.
Z-CRACKS: 3 Boyutlu mekaniği analizi ve çatlak ilerlemesi simülasyonu yapılabilen modüldür.
ZEBULON: Zébulon, özellikle doğrusal olmayan yapısal mekanik problemlerin çözümüne göre uyarlanmış gelişmiş özellikler barındıran sonlu eleman çözücüsüdür.
DigitalClone for Engineering
DC-E aktarma organları komponentlerinin istatistiksel ömür tahminlerini yapmak için fizik tabanlı modelleri kullanan çok gövdeli sistem dijital ikizdir. Sistem modellemesi, rulman, dişli detaylı analizlerinden simülasyon tabanlı komponent ömür tahminine dünyadaki tek entegre çözümdür. DC-E dışındaki hiçbir çözüm mikroyapı tabanlı yaşam ömrü öngörülerini içermemektedir. Müşteriler DigitalColone modellemeleri sayesinde, tasarım optimizasyonu için uygulanan iterasyonların %75 oranında azaltılabileceğini ve parça kalifikasyonu için harcanan maliyetin %50’ye kadar azaltılabileceğini belirtmişlerdir.
DC-E geliştiricisi çözüm ortağımız Sentient Science 20 yılı aşkın süredir ürünlerin yaşam ömrünü artırma, optimum test ve ürün tasarımına yönelik bilimsel araştırma ve geliştirme deneyimine sahiptir.
Kendi Modellerinizi Oluşturun: Sistem ve komponentleri modelleyin, ömrünü değerlendirin FMU (Functional Mockup Unit)’larınızı oluşturun.
Yorulmaya Dayalı Parça Kullanım Süresi: HMM yazılımsal altyapısı ile parça ömrünün kullanım süresi boyunca tahmini.
Kök Neden Analizi: Filonuzdaki erken hasarların kök neden analizleri yürütülebilmektedir.
Model Yönetimi: Ürünlerinizi DigitalClone’da sunmak için çalışma modellerini yükleyin ve yönetin.
DEĞER KATAR
-
Yenilenebilir Rüzgar Enerjisi, Havacılık ve Demiryolunda türbin ve component teknolojisinin risk analizleri ve tasarım mühendisliği uygulamaları.
-
Veri tabanında mevcutta bulunmayan yeni veya tescilli malzemeleri test edin.
-
Malzemelerin altın listesini oluşturmak ve varlıklarınızı optimum bir şekilde yapılandırmak için duyarlılık çalışmaları yürütün.
DigitalClone for Additive Manufacturing
DC-AM eklemeli imalat ile üretilen parçalar için geliştirilen, proses-mikroyapı-yorulma performansını bağlantılı olarak modelleyen fizik tabanlı Bütünleşik Hesaplamalı Malzeme Mühendisliği platformudur. Çözüm eklemeli imalat parçalarını tane boyutu, tane morfolojisi, porozite dahil olmak üzere mikro ölçekte sanal olarak analiz eder. Müşteriler DigitalColone modellemeleri sayesinde, tasarım optimizasyonu için uygulanan iterasyonların %75 oranında azaltılabileceğini ve parça kalifikasyonu için harcanan maliyetin %50’ye kadar azaltılabileceğini belirtmişlerdir.
Parçanın ömrünü tahmin etmek ve en uygun parametreler ile çalışılıp çalışılmadığını analiz etmek için 3 ana adım DC-AM’de kullanılmaktadır.
Proses Modeleme: Proses parametrelerine bağlı kalıntı gerilme ve çapılmalar.
Mikroyapı Modelleme: İncelenen lokasyona ve parametrelere bağlı tane yapısı ve porozite.
Yorulma Modelleme: Belirli yüklenme koşulları altındaki yorulma performansı.
Fizik tabanlı simülasyon paketi, müşterilerimizin çalıştığı farklı eklemeli imalat platformlarında (PBF, DED) ve çeşitli alaşım sistemlerinde kullanılmıştır. İlgili malzemeler Inconel 625, Inconel 718, 7-4 PH, 15-5 PH paslanmaz çelik, Ti64 ve AlSi10Mg alaşımlarıdır. Bunun dışında simülasyon gerekli minimal kalibrasyonlar ile yeni alaşımlara uygulanabilmektedir.
DEĞER KATAR
-
DC-AM eklemeli imalat ile üretilen parçalar için geliştirilen, proses-mikro yapı-yorulma performansını bağlantılı olarak modelleyen fizik tabanlı Bütünleşik Hesaplamalı Malzeme Mühendisliği platformudur.
-
Tane boyutu, tane morfolojisi ve porozite dahil olmak üzere Eklemeli İmalat parçalarını mikro ölçekte sanal olarak inceleyen benzersiz mikro yapı modülü mevcuttur.
-
Mikro yapısal kusurları ve varyasyonları dikkate alarak yorulma performansını tahmin eden tescil edilmiş yorulma modülü içermektedir.
-
Hızlı simülasyon için AWS (Amazon Web Service) yüksek performanslı işlem gücünden yararlanan bir bulut tabanlı yazılımdır.
VSS
ESI Sanal Koltuk Çözümü (VSS) koltuk tasarımı yazılımı, koltukların sanal prototipleme konu başlığına dedike bir yazılım çözümüdür. VSS ile OEM’ler ve koltuk tedarikçileri, masraflı fiziksel prototiplere ihtiyaç duymadan, neredeyse tüm tasarım süreçlerini, koltuk prototiplerini tasarlayabilir, üretebilir, test edebilir, geliştirebilir ve onaylayabilirler.
Standart bir tasarım sürecinde, gerçek prototipler hazırlanır, test çalışmaları yapılır, geliştirilir ve tekrarlı test çalışmaları yapılır. Bu zaman dilimi genellikle üzerinde durulacak sorunların ve alanların keşfedildiği basamaktır, ancak bu gelişme döngüsünün sonunda olur. Bu noktada, koltuk tasarımınızı değiştirmek için çok geç veya çok pahalı olabilir.
Bununla birlikte, Virtual Seat Solution koltuk imalatı simülasyonu sayesinde, koltuğunuzun performansını tasarım donmadan önce test edebilir ve herhangi bir üretim sorununu önceden tahmin edebilirsiniz. Bu, geliştirme döngüsünün başlarında daha fazla yenilik ve düzeltmeyi olanaklı kılmaktadır. Tek bir çekirdekli model kullanarak tüm performans etki alanlarını (güvenlik, H-Point tahmini, statik ve dinamik konfor, termal konfor vb.) değerlendirebilirsiniz. Bu özellik, koltuk tasarımcılarının, koltuk mühendislerinin ve koltuk uzmanlarının aynı anda ve verimli çalışmasını sağlar. Tek bir model kullanarak, sanal prototipinizi geliştirmek için farklı tasarım seçenekleri arasındaki değişimleri hızla değerlendirebilirsiniz.
Ek olarak, Virtual Seat Solution, üretimin etkilerini hesaba kattığı için koltuk performansının son derece doğru tahminini sağlamaktadır. Özel uygulamalar ve insan modelleri sayesinde kullanıcılar koltuk ve yolcular arasındaki etkileşimi kesin ve doğru bir şekilde yansıtarak performansı değerlendirebilirler.
VA One
VA One SEA Modülü, gürültü & titreşim problemleri ile uğraşan, araştırma ve geliştirme projesi yürüten bütün sektörler tarafından yoğunlukla kullanılmaktadır.
Hybrid modülü, akustik ve titreşim mühendislerine; vibro-akustik metotları için dünyadaki en gelişkin modelleme teknolojisini sunmaktadır. FE/VEM/SEA modelleme teknikleri, Hybrid modül ile aynı model üzerinde eş zamanlı olarak kullanılabilir hale gelmiştir.
Yapısal FE modülü, yapısal FE subsistemlerinin tepkilerini hali hazırda var olan NASTRAN çözücünüzü kullanarak hesaplamanıza olanak sağlamaktadır. NASTRAN dışında onlarca çözücü ile sorunsuz data alışverişinde bulunabilmektedir.
Akustik FE modülü, düşük frekans bantlarındaki kapalı akustik kavitelerin hassas modellerinin oluşturulması ve poro-elastik yapıdaki gürültü önleyici elemanların, düşük frekans performanslarının optimizasyonu için geliştirilmiştir.
Foam Modülü, “Biot Teorisi” ni kullanarak, poro-elastik yapıdaki malzemelerin, akustik özelliklerinin hesaplanması için kullanılmaktadır. Foam modülü ile özellikle düşük frekans analizleri için PEM (köpük sonlu elemanlar) modelleri oluşturulabilir, oluşan modelleri VA One modellerine ekleyebilir, FE yapısal ve FE akustik subsistemler ile bütünleştirilebilir.
Virtual Performance Solution (VPS)
VPS çarpışma modülü, yapısal ve yolcu güvenliğine dayalı tüm simülasyon faaliyetlerini erken tasarım aşamasından başlayarak ve imalat etkilerini (döküm, metal ve kompozit şekillendirme) de göz önünde bulundurarak gerçekleştirebilmek amacıyla geliştirilmiş yazılım çözümüdür.
VPS yolcu güvenliği modülü, hava yastığı patlama ve konumlandırma, emniyet kemeri tasarımı ve araç içerisinde bulunan yolcuların herhangi bir çarpışma durumunda nasıl ve ne büyüklükte etkileneceklerini simüle etmek amacıyla geliştirilmiş yazılım çözümüdür.
VPS NVH modülü; otomotiv, kamyon, otobüs ve traktör endüstrilerinde gürültü ve titreşim bazlı problemlerin giderilmesi ve daha konforlu araçların tasarlanabilmesi amacıyla geliştirilmiş yazılım çözümüdür.
VPS kabin akustiği modülü, otomotiv, kamyon, otobüs ve traktör endüstrilerinde, kabin içi gürültü kaynaklarının belirlenmesi, hangi yolla yayıldıklarının tespitine yönelik analizler ve gürültü ve titreşimi engellemeye yönelik kullanılan izolasyon malzemelerinin katkılarını simüle etmek amacıyla geliştirilmiş yazılım çözümüdür.
VPS statik analiz modülü, tasarımınıza etki eden statik yüklerin yarattığı sonuçları, lineer ve non-lineer olarak simüle etmek amacıyla geliştirilmiş yazılım çözümüdür.
VPS koltuk konfor modülü, bünyesinde bulunan ya da sizin ilave edebileceğiniz dijital yolcu ve koltuk modelleri üzerinden, yolcunun güvenlik, vibrasyon, termal ve statik konfor analizlerini gerçekleştirebilmek amacıyla geliştirilmiş yazılım çözümüdür.